Ketä valmennan?

Lisää tietoa?


Kiinnostaako sinua saada lisää teoriatietoa siitä, miksi ja miten tekniikkani toimivat?

Tutustu artikkelisarjaan eri aiheista!

Valmennan tavoitteellisesti harjoittelevia hevosurheilijoita ja harrastajia Etelä-Suomessa.
Klinikoita ja kurssejani järjestetään ympäri Suomen.
Oppilainani on kaikenikäisiä hevosihmisiä, joko omilla tai vuokrahevosillansa, tai tiimini demohevosilla.

Opiskelun kantavana ajatuksena on halu ymmärtää hevosta uljaana ja kauniina eläimenä, jonka liikkeen jalostuksesta muodostuu yhteinen kielemme – ratsastus.

Valmennuksessani käydään joko viikkotunneilla tai laajemmilla valmennuspaketeilla, joiden kautta saat syvemmän otteen kehittymiseesi. Katso hinnasto

 

Oppilaiden kertomaa:

Kati

Jossain vaiheessa 25-vuotista säännöllisen epäsäännöllistä hevosteluharrastustani huomasin, että motivaatio ratsastuskoulutunneilla harrastamiseen alkoi vähentyä. Ratsastuskoulut olivat kyllä tasokkaita ja painottivat opetuksessaan 80-lukua pehmeämpiä tapoja olla vuorovaikutuksessa hevosen kanssa. Ryhmätunneilla huomasin kuitenkin ratsastavani tehtävästä toiseen hyvin suorituskeskeisesti, tunteen ja keveyden kustannuksella.

Tean yksityis- ja parituntioppilaaksi pääseminen tuli siis kuin tilauksesta. Tean tunneilla suorituskeskeinen arki jää kentän ulkopuolelle ja keskiöön nousee yhteyden löytäminen hevosen kanssa. Oppimiseen Tea johdattelee oivallusten kautta, kokonaisvaltaisesti.

Tean kanssa olen oppinut näkemään oman olemukseni vaikutusta uljaaseen 600-kiloiseen saaliseläimeen, jolle on luontaista tulkita ja peilata ympärillä olevien olentojen tuntemuksia.

Tean tunneilla ei kuitenkaan pelkästään fiilistellä. Tea osaa myös opettaa oppilaitaan ymmärtämään liikkeen dynamiikkaa. Nykyisin minulla alkaa olla pieni aavistus siitä, mitä hevosen vaivaton ja kaunis liikkuminen voisi käytännössä ehkä tarkoittaa.

Opettajana Tea osaa luoda ympärilleen ilmapiirin, jossa on helppo vain olla, juuri sellaisena kuin kunakin päivänä sattuu olemana. Hyvänä ihmisten ja hevosten tulkitsijana Tea tietää, mitä ja millä tavalla kultakin ratsukolta voi vaatia.

Mari

Aloin käymään Tean tunneilla melkein sattuman oikusta, mutta myöhemmin olen päässyt toteamaan että sattuma johdatti taas oikeaan.

Ratsastusharrastusta- ja osaksi ammattiakin oli takana jo parikymmentä vuotta, mutta Tean kokonaisvaltainen tyyli opettaa on tuonut syvempää tietoa sekä tiedostamista ratsastamiseen. Tean tiedot hevosen ja ihmisen biomekaniikasta ja ratsastajan vaikutuksesta hevosen liikkeisiin, yhdistettynä valmennuksen ohessa saatavaan lisätietoon hevoseläimen oppimistavoista ovat vaikuttaneet positiivisesti ammattitaitooni jopa myös ratsastuksen ulkopuolella.
Ratsastajana jatkuva tiedostamiseni istunnan vaikutuksesta hevoseen, ja saamani työkalut jatkuvaan istunnan korjaamiseen ja kehittämiseen auttavat minua työssäni ratsastaessani hyvin erilaisia hevosia, eri kehitysvaiheissa.

Myös omat hevoseni uskallan antaa luottavaisin mielin Tean tunneille käyttöön. Tean hevoslähtöinen opetustapa varmistaa sen, että hevoset eivät joudu liikaa arpomaan ratsastajan epämääräisten apujen ristitulessa, vaan ratsastajalta vaaditaan oikeita apuja, ja edistysaskeleet vaikeampiin suorituksiin ansaitaan vasta perusasioiden ollessa varmasti kohdallaan. Tällöin hevostenkin on helpompi tehdä töitä myös vieraiden ratsastajien kanssa.

Riina

Olen aikuisratsastaja, joka pitkän tauon jälkeen halusi panostaa laadukkaaseen harrastamiseen ja hankki oman hevosen. Tean valmennus on avannut minulle oven hevosmaailmaan, jonka olen jo koirien maailmaan avannut itse. Hevosen vuorovaikutuksen tutkiminen ja opiskelu on mitä antoisin matka itseni sisimpään. Aatu-hevoseni on opettanut minulle ainakin yhtä paljon itsestäni kuin mitä olen oppinut ratsastuksesta.

Tean valmennus on mullistanut koko ajattelutapani. Olen vahvempi ytimestäni, sillä peruspalikat ja peruskysymykset ovat ohjanneet vahvistamaan ratsastamisen ja hevostaidon sydämen.

Olen sitoutunut tähän valmennusprosessiin kokonaisvaltaisesti. Tean ammattitaidolla löydän vahvistusta kaikkiin niihin taitoihin ja fyysisiin vaateisiin, joita tarvitsen valmentaessani hevostani ja itseäni eteenpäin.

Katja

Olen itse käynyt varsinaisilla ratsastustunneilla Tean kanssa vähemmän, mutta olen Tean opetustyyliin tutustuessani vakuuttunut hänen opetustyylinsä toimivuudesta niin, että luotan oman hevoseni vuokraajiensa kanssa Tean tunneille niin koulu- kuin estepuolellekin.
Olenkin nykyisin ottanut tavaksi uutta vuokraajaa etsiessä aloittaa suoraan Tean yksityistunnilta - hevoseni on herkkä ratsastajan kädelle ja vinolle istunnalle, joten kun vieraskin ratsastaja viettää ensimmäisen tuntinsa hevoseni selässä, voin olla luottavaisin mielin sen suhteen, ettei erilaisista ratsastustottumuksista (tai istunnan virheistä) johtuvia ristiriitoja pääse syntymään. Omaa hevosta vuokratessa toimiva tiimi on tärkeä, ja pitkällä tähtäimellä päästään parhaisiin tuloksiin kun hevosen omistaja, vuokraaja, ratsuttaja ja valmentaja työskentelevät yhteneväisellä tyylillä, hevosen parhaaksi!