Artikkelit / Blogikirjoitukset
Hevosen kokonaisvaltainen hyvinvointi Miten se liittyy valmennuksiin?
Hevosen hyvinvointiin liittyy muutakin, kuin hevosen terveyttä edistävä ratsastus. Lyhyesti siitä, miten tasapainoon - ajatus laajenee myös kentän ulkopuolelle!
Varsa on jo viisivuotias! Säännöllisemmät työt alkavat.
Suomenhevosnuori on opetellut apuja maasta työskennellessä, ja harjoitellut epäsäänöllisesti ratsastajan kantamista 4v talvella. Nyt alkaa säännöllisempi ratsutus, katso mitä varsasta ratsuksi- projektille kuuluu!
Varsan koulutus! Tie villivarsasta ratsuksi alkaa, tule mukaan!
Kahdesta varsasta pitäisi saada ratsut, ja matka alkaa siitä etteivät ne päästä ihmistä muutamaa metriä lähemmäs... Seuraa, miten arat varsat kesytetään ja saadaan olemaan sitä mieltä, että ihmisten kanssa työskentely on jopa mukavaa ja kannattavaa!
Katso hevosta! Tarkistuslistaa hevosihmisille arkeen!
Kun usein toimii saman hevosen kanssa, voi tulla sokeaksi pienille muutoksille, ennen kuin joku muu huomauttaa jostain, ja tajuaakin ettei ole jotain asiaa huomannut... "Kuinkakohan kauan tuokin patti on ollut tuossa...?" Tasaisin väliajoin on hyvä käydä läpi perusasioita, tässä muutamia kohtia, joita hyvä kerrata - tai vaikka saada uusia vinkkejä!
Tunnilla sujuu hyvin. Mutta yksin ei...?
Tunneilla harjoitellaan ja saman tehtävän harjoittelu jää tuntien välille omaksi läksyksesi, jotta seuraavalla kerralla voidaan rakentaa jo opitun päälle. Joskus harjoitukset eivät kuitenkaan tunnu onnistuvan itsenäisesti ratsastaessa. Miten pääsen eteenpäin ongelmatilanteista, kun hevonen ei vaan tunnu tajuavan tai jostain syystä meno tökkii?
Suoruus! Mitä se oikeastaan on, ja miten sitä voi tarkastella?
Suoruus tarkoittaa muutakin kuin suoralla uralla suoraan liikkumista. Erilailla vinona liikkuva hevonen ei voi myöskää liikkua ns oikein päin, joten on tärkeää ymmärtää mitkä asiat kertovat vinoudesta ja miten niitä korjataan! (Vinkki; ei vetämällä ohjasta ;) )
Ratsastaja oppijana. Eri tilanteita, eri yksilöitä.
Yhtä tärkeää kun on tietää ja tuntea hevosen oppimisen lainalaisuuksia, on ymmärtää ihmisen oppimista. Artikkeli käsittelee oppimiseen tarvittavaa aivotyötä ja sen huomioimista nimenomaan hevosen kanssa toimiessa.
Systeemi käyttöön! Ratsun liikkeen laadun parantamiseen selvät rakennuspalikat.
Tässä artikkelissa paneudutaan yksityiskohtaisemmin tapaani parantaa hevosen liikkumista yhden tehtäväesimerkin avulla. Vinkkejä hyvän liikkumisen tunnistamiseen...
Täydellisiä toistoja! Ja miten muka?
Katsaus valmennukseni tavoitteisiin, siitä miten tavoitteisiin päästään sekä hevosen mahtavasta oppimiskyvystä!